Maak kennis met ClearCorrect: de onzichtbare beugel

Wist u dat wij aligners (bijna onzichtbare beugels) aanbieden in onze praktijk? Met de aligners van ClearCorrect kunnen wij uw tanden weer rechtzetten, waardoor u ook meteen een gezonder gebit krijgt.

Wat is een aligner?
Een aligner is een op maat gemaakt transparant hoesje dat op uw tanden en kiezen past. U draagt de aligner dag en nacht, behalve tijdens eten en tandenpoetsen. Na een door uw behandelaar vastgestelde periode (meestal 2 weken) verwisselt u de aligners voor de volgende set in de reeks en zo verplaatsen uw tanden stap voor stap naar de uiteindelijk gewenste positie.

Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer u interesse heeft om met een behandeling te starten, plannen wij met u een consult in de praktijk. Tijdens dit consult gaan wij een aantal foto’s maken, eventueel röntgenfoto’s en een 3D scan/afdruk (wegstrepen wat niet van toepassing is) van uw gebit.

Vervolgens dienen wij deze gegevens in bij onze leverancier ClearCorrect en wordt uw behandelplan gemaakt in samenspraak met uw behandelaar. Dit plan wordt met u besproken tijdens een volgende afspraak. Na goedkeuring van het behandelplan worden de aligners voor u gemaakt en gaan wij deze tijdens de vervolgafspraak bij u plaatsen.

Voordelen van ClearCorrect

Het grootste voordeel is dat de ClearCorrect aligner vrijwel onzichtbaar is. Daarnaast zijn aligners, in tegenstelling tot vaste apparatuur, uitneembaar en dit brengt een aantal voordelen met zich mee. U kunt uw gebit gewoon reinigen zoals u gewend bent én kunt u alles blijven eten. Hierdoor hoeft orthodontie geen belemmering meer te zijn in uw dagelijks leven.

Wilt u graag weten wat een ClearCorrect behandeling voor uw glimlach kan betekenen? Neem dan contact op via 055-3664924.