Gewoon Gaaf

Tandartspraktijk Sanadens heeft preventieve tandheelkunde hoog in het vaandel.

Voorkomen is beter dan genezen. De inzet van onze preventiemedewerkers is in de praktijk duidelijk zichtbaar. Wij zijn ervan overtuigd dat als je op de juiste manier je tanden poest en er een gezond voedingspatroon op na houdt, je gebit je hele leven lang gaaf kan blijven.  In onze praktijk werken wij graag met de methode Gewoon Gaaf. Dit is een methode om de mond van de kinderen tussen de 0 en 18 jaar vrij te houden van tandbederf.

Vanaf dat het eerste tandje doorbreekt, vragen wij u om uw kind mee te nemen naar onze praktijk. Wij leggen u als ouder/verzorger graag uit hoe u het beste het kindergebit kunt verzorgen. Hierbij haken we in op de poets- en voedingsgewoonten die bij uw kind passen. Een bijkomend voordeel is dat uw kind direct vertrouwd raakt aan het poetsen en aan het bezoeken van onze praktijk.

Vragen?

Heeft u nog vragen over Gewoon Gaaf? Neemt u dan contact met ons op en wij beantwoorden deze graag.

Bron: Ivoren Kruis

Het eerste bezoek

Bij het eerste bezoek maken we een inschatting van jullie persoonlijke situatie aan de hand van een risicoscorelijst. Hiermee wordt bepaald hoe vaak de mondverzorger u en uw kind graag terug wil zien in de praktijk. We bespreken samen met  u onze adviezen, zodat het gebit van uw kind gewoon gaaf zal blijven.

Het Gewoon Gaaf traject loopt door tot en met het 17e levensjaar van uw kind en de kosten van deze preventiebehandelingen vallen tot 18 jaar onder de basisverzekering. Het kost u als ouder/verzorger alleen tijd om naar onze praktijk te komen met uw kind en aandacht thuis om de mondverzorging op peil te houden.

Naast het Gewoon Gaaf traject  verwachten wij uw kind elk half jaar voor controle bij de tandarts.