Wat is implantologie?

Implantologie heeft tot doel één of meerdere tanden te vervangen door tandimplantaten. Dit zijn kunstmatige wortels die in het bot geplaatst worden en die dienen als basis voor een kroon of als steun voor een gebitsprothese. De meeste implantaten zien eruit als een soort schroefje en zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot makkelijk aan hecht.

Onze eigen implantologen:
tandarts Bonthond en tandarts Dijkman

Behalve algemeen practicus zijn tandarts Bonthond en tandarts Dijkman ook erkend en geregistreerd als implantoloog bij de Nederlandse beroepsvereniging van orale implantologen (NVOI).

Om goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, volgen zij bij- en nascholing en wordt veel tijd besteed aan extra trainingen op het gebied van implantologie. Door dit te doen, kunnen wij onze patiënten de meest moderne en beproefde technieken aanbieden.

Krispijn Dijkman
Martijn Bonthond Krispijn Dijkman

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak geplaatst wordt en na verloop van tijd in het bot vastgroeit. Het lijkt nog het meest op een schroef of holle cilinder. Met een doorsnede van 3,3 tot 4,8 millimeter en een lengte van 6 tot 14 millimeter zijn ze ongeveer net zo groot als een natuurlijke tandwortel.

Implantaten zijn meestal gemaakt van titanium dat zeer goed door het omringende bot en het lichaam wordt verdragen.
Wanneer het bot voldoende aan de kunstwortel is vastgegroeid, kan het implantaat dienen als basis voor een kroon, een brug of als steun voor een gebitsprothese. Het plaatsen van één of meerdere implantaten heet implantatie.

Afspraak implantologisch consult

Wilt u meer informatie over implantaten, maak dan een afspraak voor een implantologisch consult door onderstaand contactformulier in te vullen. Onze tandarts-implantoloog zoekt samen met u wat voor u de beste oplossing is en of er misschien alternatieven zijn. Wanneer u geen patiënt bij ons bent, heeft u voor het maken van deze afspraak een verwijzing van uw eigen tandarts nodig.

WIJ ADVISEREN
 U GRAAG!

Voordat we één of meerdere implantaten bij u gaan plaatsen, doen we eerst een onderzoek. Op basis van het onderzoek ontvangt u van ons een begroting of plaatsen we een aanvraag bij uw zorgverzekeraar. Het ‘klikgebit’ wordt overigens in veel gevallen voor een groot deel vergoed uit de basisverzekering.

Neem voor een implantologisch consult contact met ons op.

Informatie voor verwijzers

Wilt u uw patiënt verwijzen? Vul dan a.u.b. het verwijsformulier in en geef dit ingevuld aan uw patiënt mee.